Mladiću (18) iz Gradiške tri godine zatvora za šverc droge :: zoricakusmuk.info ::

Mladiću (18) iz Gradiške tri godine zatvora za šverc droge


Okružni sud u Banjaluci osudio je Ernada Crnovića (18) iz Gradiške na tri godine zatvora zbog prodaje droge putem društvenih mreža.

Mladić je osuđen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, te mu je sud izrekao i mjeru bezbjednosti oduzimanje predmeta.

Riječ je o vrećicama u kojima se nalaze narkotici.

"PVC vrećica u kojoj se nalazi 5,3 grama biljne materije u kojoj je utvrđeno prisustvo psihotropne supstance tetrahidrokanabinol (THC), koji je sastojak biljke konoplje (Cannabis sativa), nakon pravosnažnosti presude ima se uništiti", navodi se u presudi.
Ovaj sud je ranije potvrdio optužnicu protiv osamnaestogodišnjaka kojeg je optužnica teretila za šverc narkotika koje je prodao i maloljetniku.
Naime, optužnicu protiv Crnovića podiglo je banjalučko Okružno tužilaštvo.

Kako se navodi, on se od 7. do 10. aprila ove godine bavio neovlaštenim nabavljanjem (radi nuđenja), držanjem i prodajom marihuane.

Prema navodima u optužnici, prodaju je dogovarao putem aplikacije Messenger i društvene mreže Instagram.

Takođe se dodaje da je optuženi 7. aprila putem aplikacije Messenger kontaktirao N.Č., kojem je nudio na prodaju marihuanu za iznos od 200 KM.
Istog dana je putem društvene mreže Instagram stupio u kontakt s maloljetnim A.P., kojem je takođe ponudio na prodaju opojnu drogu marihuanu.
Oni su se, kako se navodi, dogovorili da se nađu na benzinskoj pumpi u blizini tržnog centra.

Kada je maloljetni A.P. došao na dogovoreno mjesto, optuženi mu je prodao marihuanu za   40 KM.

Dodaje se i da je Crnović 10. aprila u blizini svoje kuće u mjestu Čikule, radi prodaje, držao oko sedam grama marihuane, iako je bio svjestan da je nabavljanje, držanje radi prodaje, nuđenje na prodaju i prodaja opojne droge zabranjeno.

Nezavisne

 

online