Hajka MUP-a Srpske na demobilisanog borca VRS u Zvorniku :: zoricakusmuk.info ::

Hajka MUP-a Srpske na demobilisanog borca VRS u Zvorniku


Zvornik – Dana 31.10.2023. godine oko 06:00 časova začula se buka, san su prekinuli pripadnici žandarmerije, pod punom ratnom opremom, došavši da uhapse demobilisanog borca vojske Republike Srpske, kojem se trenutno sudi u Sarajevu za ratne zločine.

Povod filmskog hapšenja i upada je bio taj što se lice inicijala S.M. sumnjiči da je opljačkao zlataru u Austriji i tom prilikom otuđio satove i novac.

Gore navedeno lice S.M. nije cvjećka, to svi znamo, ali takođe znamo i da dve godine traje progon suda BiH za ratne zločine protiv njega, da su mu oduzeti lični dokumenti i da je dužan da se javlja u policijsku stanicu u Zvorniku kao dokaz da se nalazi na adresi prebivališta.

Čitajući njegov iskaz, očigledno je da ima neoboriv alibi. U trenutku pljačke on je bio dužan da se javlja dva puta dnevno u policijsku stanicu u Zvorniku. Pored toga, njemu su i dokumenta oduzeta, što opet dokazuje da nije mogao napustiti zemlju.

– ” Upadnu ti u kući sa fantomkama, puškama, onim čizmetinama sve isprljaju, vežu te kao kera i ubace u onu maricu. Kad vide da nemaju ništa protiv tebe, puste te na sred ulice, u noći, bez para, telefona, bilo kakvog pojašnjenja”, ističe osumnjičeni S.M

Kad se ovakve stvari dese, postavlja se pitanje da li je neophodno organizovati ovakvu hajku, dizati toliku policiju, filmske akcije praviti da bi se uhapsio čovek koji svaki dan šeta psa i pije kafu u istom vremenskog periodu i istom lokalu. Što je još tužnije, javlja se u policijsku stanicu svakog ponedeljka gde su ga mogli privesti.

Šta se dokazuje tim akcijama, osim što se prepadaju ljudi po ulici?

Hapsiti čoveka bez dokumenata, koji se dva puta dnevno u tom periodu javljao u policijsku stanicu i optužiti ga za pljačku u Austriji, samo nam govori da ne postoji saradnja između Banja Luke i Zvornika, ali na kraju i loš rad tužilaštva, koji je sve to odobrio.

Ovo je samo još jedan pokazatelj gde živimo i koliko su ljudska prava pogažena, jedni mogu sve, dok drugima ne daju ni mirno da se brane pred sudom BiH, nego im upadaju u stanove, hapse, pa puštaju.

Tresla se gora, rodio se miš!

DRINAmedia.net

 

online