Ukrao pečat i nikome ništa - to je moguće ako ste sin glavne okružne tužiteljice bijeljinskog Tužilaštva Olge Pantić :: zoricakusmuk.info ::

Ukrao pečat i nikome ništa - to je moguće ako ste sin glavne okružne tužiteljice bijeljinskog Tužilaštva Olge Pantić


Sin Olge Pantić, glavnog okružnog tužioca bijeljinskog Okružnog tužilaštva, Milan Blagojević i dalje je problematičan, a ovaj put je ukrao pečat iz doktorske ordinacije u jednoj bijeljinskoj klinici kako bi sebi napravio recepte za lijekove za smirenje, čak je intervenisala i bijeljinska policija, ali “nikome ništa” kao da se ništa nije ni desilo. 
 
Ovo je moguće samo u našoj državi, da je to uradio neko ko nema “zaleđinu” ne bi prošao nekažnjeno. Naravno, ni ovaj put o ovome se nije oglasila bijeljinska policija. 
 
Policijska uprava Bijeljina, koja me već godinama ignorisala na moje vrlo često po njih nezgodne upite, je na moj upit od 27. septembra saopštila i potvrdila da je policija zaprimila prijavu da je u vezi lica M.B. dobijena prijava od jedne zdravstvene ustanove da je došlo do određenih nesuglasica (rubrika vjerovali ili ne termin nesuglasica), da je policija potom lice odvela lice u JZU Bolnica “Sveti Vračevi” na dalje postupanje. 
 
Iz policije navode da se ta zdravstvena ustanova izjasnila da nije nastupila nikakva posljedica i da ne zahtijevaju nikakav vid odgovornosti za lice M.B.
 
Na naš upit u Okružno tužilaštvo, na ruke Olge Pantić kao glavnoj okružnoj tužiteljici i dežurnom okružnom tužiocu 
Jasmini Mrakanović, u vezi slučaja Milana Blagovića (sina Olge Pantić) dobili smo 27. septembra pisani odgovor da policija nije podnijela bilo kakav izvještaj protiv lica M.B., ali nisu odgovorili na naše pitanje da li je o incidentu upoznat dežurni okružni tužilac. 
 
“Nismo zaprimili prijavu PU Bijeljina protiv lica M.B., a samim tim nije moglo doći ni do kvalifikacije djela”, navedeno je u pismenom odgovoru Tužilaštva. 
 
Naš upit glasio je ovako: 
 
Okružno tužilaštvo Bijeljina
 
N/r glavni okružni tuzilac Olga Pantić
N/r dežurni okružni tužilac Jasmina Mrakanović
 
Poštovani, obraćam se da mi u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama odgovorite da li 26. septembra Policijska uprava Bijeljina obavijestila dežurnog tužioca o incidentu koji se desio na bijeljinskoj Klinici “S Medico”, kada je lice M.B. (Milan Blagojević sin glavne okružne tužiteljice Olge Pantić) napravio incident nakon što je ukrao pečat iz doktorske ordinacije u namjeri, kako moji izvori navode, da napravi sebi recepte za lijekove za smirenje. 
 
Nakon ovog incidenta 26. septembra, prema mojim informacijama iz bijeljinske bolnice i doktora očevidaca, doveden je u ovu zdravstvenu ustanovu. 
 
Da li je PU Bijeljina podnijela izvještaj protiv M.B. zbog postojanja sumnje da je izvršio KD krađa ili je okarakterisano kao neko drugo KD. 
 
Na ova pitanja, dobili smo već navedeni šturi odgovor. Pravno i zakonski o ovom incidentu morao je biti obaviješten dežurni okružni tužilac, ali sve je to “dobro upakovano”, a Milan Blagojević će proći nekažnjeno jer zdravstvena ustanova ne traži utvrđivanje odgovornosti, a da traži to bi najvjerovatnije bilo KD krađa. 

 



U pitanju je sprega veza i moći funkcionera policijskih i Olge Pantić, obzirom da njenom sinu Milanu) o kojem smo već pisali) ovo nije prvi incident, a svi su ostali prikriveni. 
 
Na ovaj način, neko ne pomaže Milanu već mu odmaže, a pametnom će biti jasno ko je u pitanju! 
 
Podsjećamo na naš javni upit Olgi Pantić od 27. jula ove godine na koji nikada nije odgovorila, a tekst opet prenosimo u cjelosti (u pitanju je tema njen sin Milan koji kao njen sin ima sve moguće povlastice): 
 
Olga Pantić, glavni okružni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina, obzirom da obavlja visoku pravosudnu funkciju, te bi ona trebalo da bude oličenje za pravdu i poštovanje zakonskih propisa, trebalo bi da javnosti objasni na koji način ona sa svoje funkcije, koju očigledno zloupotrebljava, već dugo pokušava da riješi problem zaposlenja sina Milana Blagojevića iz prvog braka sa Draganom (Dragomirom) Blagojevićem, koji se dovodi u vezu sa kriminalnim miljeom. 
 
Sin Milan već je radio bez konkursa u nekim državnim firmama u Bijeljini, kao i sada, a Olga neka saopšti u kojim?!
 
Mi znamo, ali bi bio red da to ona sama saopšti i kako i kojim je političkim vezama to omogućila. 
 
Milan Blagojević je, prije sadašnjeg radnog mjesta radio u Inspektoratu, gdje su mu namještali čak šefovsko mjesto. 
 
Međutim, kada je određena bliska Olgina ekipa saznala da imam dokaze o namještanju tog konkursa, Milan je odmah napustio Inspektorat. 
 
Mama Olga želi da riješi sinu posao na neodređeno vrijeme, očigledno bez konkursa. A i to je “normalno” danas ako vam je neko od roditelja visoki funkcioner, a u ovom slučaju mama glavni okružni tužilac. 
 
Supruga Milana Blagojevića je pobjegla u Srbiju zbog porodičnog nasilja (o čemu prilažemo dokaz, ali o ovom slučaju policija nije saopštila ni slovo, a i kao da je to teško bilo spriječiti kada je Olga ujna Igoru Kapikulu - visokom funkcioneru PU Bijeljina. 
 
Milanov tata Dragan (Dragomir) Blagojević osuđen je zbog porodičnog nasilja (a u posjedu smo presude od strane Osnovnog suda Bijeljina). 
 
Naši dragi sugrađani, ako mi obični građani nemamo zaleđinu, nećemo dobiti ni posao niti imati bilo kakve privilegije, ali, na žalost, živimo trenutno u ovakvom nakaradnom društvenom sistemu gdje su vrata otvorena vrata samo za one sa vezama.

 

online