Dodik sa delegacijom Celeksa: Spremnost za svaku vrstu pomoći :: zoricakusmuk.info ::

Dodik sa delegacijom Celeksa: Spremnost za svaku vrstu pomoći


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je danas u Banjaluci delegaciju privrednog društva SHP Celeks, predvođenu vlasnikom Milanom Filom, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

Delegacija SHP Celeks upoznala je predsjednika Republike o nastaloj šteti uzrokovanoj požarom na objektu fabrike Celeks u Banjaluci, istakavši da je najbitnije da nije bilo ljudskih žrtava i da požar nije uticao na proizvodni ciklus.

Predsjednik Republike izrazio je žaljenje zbog nemilog događaja i spremnost za svaku vrstu pomoći kako bi se šteta sanirala u što kraćem periodu, te proizvodni proces nesmetano odvijao.

Predsjednik Srpske još jednom je zahvalio vlasniku Filu na prepoznavanju Republike Srpske i Banjaluke kao važne destinacije za njegove poslovne aktivnosti i dodao da će institucije Srpske stimulisati privredno društvo SHP Celeks da nastavi procese investiranja, modernizacije, te izgradnje novih pogona.

SHP Celeks je primjer uspješne privatizacije kada je fabriku preuzela slovačka SHP Grupa, najveća grupacija u proizvodnji higijenskih papira u jugoistočnoj Evropi, navodi se u saopštenju.

Do sada je u banjalučki SHP Celeks investirano više desetina miliona KM, a ova kompanija trenutno zapošljava 300 radnika i jedan je od najvećih izvoznika u Banjalučkoj regiji.

RTRS


 

online