Bijeljina: Obilježen Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara :: zoricakusmuk.info ::

Bijeljina: Obilježen Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara


U Bijeljini je danas obilježen 12. maj - Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara, a tim povodom bijeljinska Bolnica „Sveti Vračevi“ organizovala je za sve građane besplatne preventivne preglede i razgovor sa sestrama i ljekarima.

Glavna sestra Bolnice „Sveti Vračevi“ Milica Dikić rekla je novinarima da se ovogodišnji Dan medicinskih sestara i tehničara obilježava pod sloganom „Naše sestre, naša budućnost“.

- Organizovali smo više aktivnosti, a jedna od njih su preventivni pregledi i razgovori sa građanima. Danas promovišemo i novi dijagnostički aparat koji može da ukaže na periferna vaskularna oboljenja. Čestitam svim dragim koleginicama i kolegama današnji dan i smatram da je važno svakog dana u godini isticati značaj naše profesije – navela je Dikićeva.

Direktor bijeljinske Bolnice Zlatko Maksimović istakao je da su medicinske sestre i tehničari važni u svakom zdravstvenom sistemu i da ova ustanova ulaže mnogo u edukacije i usavršavanje njenog osoblja.

- Nedavno smo organizovali i Dane otvorenih vrata kako bismo učenike završnih razreda osnovnih škola podstakli da upisuju srednje škole medicinske struke. Prijeti nam manjak tog kadra, ali ćemo se truditi da ih uvijek bude dovoljno – naglasio je Maksimović.

Na preventivni pregled danas je došao i Tomislav Pantić, kome su medicinske sestre izmjerile krvni pritisak i nivo glukoze u krvi.
- Imam 87 godina i nikada nisam imao problema sa zdravljem. Mnogo šetam u toku dana, ali važno je s vremena na vrijeme uraditi neki pregled – dodao je Pantić.

Preventivni pregledi povodom obilježavanja 12. maja – Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara organizovani su na tri lokacije u gradu – ispred Centra za kulturu „Semberija“, zgrade poliklinike i ispred centralne zgrade Bolnice. 



 

online