Sa ulica Banjaluke povučeni električni trotineti, ovo je razlog :: zoricakusmuk.info ::

Sa ulica Banjaluke povučeni električni trotineti, ovo je razlog


Od sinoć nije moguće iznajmiti električni trotinet u Banjaluci. Ostalo je da se pokupi još njih petnaestak, pa će se čekati da se završe sve procedure oko stikera i potvrda tehničkih pregleda.

Ako sve bude po planu, trotineti bi na ulicama mogli da budu za sedam dana.

– Uskoro se vraćamo. Zbog administrativnih procedura “BinBin” neće biti dostupni narednih sedam dana. Molimo za strpljenje i zahvaljujemo na razumijevanje – navodi se u notifikaciji koju su dobili registrovani korisnici.

Menadžer operacija kompanije “BinBin” za Banjaluku Aleksandar Knežić za Srpskainfo kaže da su se na ovaj korak odlučili zbog negativnih komentara , ali i neželjenih situacija koje su imali pojedini korisnici koji su kažnjeni zbog vožnje trotineta koji nisu imali identifikacione naljepnice.

– Pozvali smo ljude koji su kažnjeni da nam se jave, da nam dostave uplatnicu i prekršajni nalog, kako bi im novac bio refundiran – poručio je on.

Kako ističe, uskoro pokreću akciju o bezbjednosti saobraćaja, završava se promo materijal za edukaciju u čijem fokusu će, na prvom mjestu, biti bezbjednost. U planu je i više stanica, kako trotineti ne bi bili ostavljani po trotoarima.

Podsjećamo, prema Zakonu o bezbjednosti saobraćaja, onaj ko ne bude imao identifikacionu naljepnicu ili kacigu tokom korištenja električnog trotineta, platiće kaznu od 100 do 300 KM.

Srpska Info

 

online