Dodik: Slijedi izgradnja studentskog doma u Bijeljini :: zoricakusmuk.info ::

Dodik: Slijedi izgradnja studentskog doma u Bijeljini


Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, nakon razgovora sa studentskim liderima, objavio je da će u narednom periodu biti rađeno na realizaciji projekta izgradnje studentskog doma u Bijeljini.

"O pitanjima u vezi sa studentima i mladima razgovaramo s mladima i slušamo njihov glas i probleme s kojima se suočavaju. Rezultat toga je da danas imamo značajno poboljšan studentski standard", napisao je Dodik.

Dodaje da je sa predsjednikom Unije studenata Republike Srpske Urošem Bjelicom i Stefanom Slijepčevićem, predsjednikom Studentskog parlamenta u Istočnom Sarajevu, razgovarao o svemu što je do sada urađeno. 

"Ponovio sam da će institucije Republike Srpske nastaviti da aktivno rade na poboljšanju uslova za studente, a nakon velikih ulaganja u izgradnju studentskih domova u Istočnom Sarajevu i Banjaluci, u narednom periodu radićemo na realizaciji projekta izgradnje studentskog doma u Bijeljini", naveo je predsjednik Republike Srpske.

Dodaje da želi da naši studenti imaju najbolje moguće uslove, te su kako kaže, u prethodnom periodu realizovali brojne mjere.

"Omogućeno je besplatno školovanje za studente prvog ciklusa i prve godine drugog ciklusa studija koji redovno ispunjavaju svoje obaveze, kao i besplatan smještaj u studentskim domovima", zaključuje na kraju Dodik.

 

online