Sutra sjednica Skupštine Bijeljina – na dnevnom redu Inicijativa za opoziv Gradonačelnika :: zoricakusmuk.info ::

Sutra sjednica Skupštine Bijeljina – na dnevnom redu Inicijativa za opoziv Gradonačelnika


Sutra se održava 19. sjednica Skupštine Grada Bijeljina, na kojoj će se, između ostalog, naći i Inicijativa za opoziv Gradonačelnika Ljubiše Petrovića, koja je 12. januara podnijeta od 25 odbornika.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević govoreći o predstojećoj sjednici i inicijativi, rekao je da očekuje važnu i istorijsku sjednicu Skupštine.



„U njoj su navedeni svi razlozi o kojima je javnost već u prethodnom periodu upoznata, zašto je pokrenuta Inicijativa. Takođe, uz tu Inicijativu u materijalima su i mišljenje Komsije za izbor i imenovanja, kao i mišljenje Gradonačelnika, koji takođe ima pravo da da mišljenje po toj Incijativi. Ovaj proces će omogućiti narodu Bijeljine da izađe na birališta i da iznese svoj sud o tome da li treba opozvati Gradonačelnika ili ne. Referendum je najviši čin demokratije koji može biti u jednoj zemlji, gradu, lokalnoj zajednici…U svakom slučaju, Skupština Grada će poštovati volju građana Bijeljine“, rekao je Đurđević.

Na sutrašnjoj sjednici naći će se pet tačaka dnevnog reda i šesta tačka, odnosno, dopuna – prateća odluka Inicijative za opoziv Gradonačelnika i odluka o formiranju Komisije koja će provoditi postupak.

 

online