Djed Mraz iz Bijeljine traži pomoć građana: Podijelimo paketiće socijalno ugroženoj djeci BiH :: zoricakusmuk.info ::

Djed Mraz iz Bijeljine traži pomoć građana: Podijelimo paketiće socijalno ugroženoj djeci BiH


Najsretniji sam kada vidim radost i osmijehe djece nakon uručivanja poklona. Nadam se da ću moći ovu akciju proširiti na više gradova, kazao je Janković

Već treću godinu zaredom u Bijeljini se održava humanitarna akcija pod nazivom „Humani Djed Mraz“. S obzirom na rizike i zbog pandemije koronavirusa, ove godine akcija je pokrenuta malo ranije i trajat će do 14. januara 2023. godine, kada će biti podijeljeni paketići za djecu iz porodica koje su u stanju socijalne potrebe.

 

Djed Mraz koji dolazi na kućnu adresu i svake godine obraduje mališane je Trajan Janković, mladić koji je u Bijeljini postao veoma poznato lice kada je riječ o humanosti. Trajan za "Avaz" kaže da je akcija pokrenuta ove godine malo ranije zbog krize u svijetu.

- Cijene su previsoke, osjećam veliki pritisak da li ću uopšte uspjeti u svojoj namjeri, ali iskreno se nadam da hoću. Ovim putem molim sve dobre ljude da mi se pridruže. Paketiće dijelim socijalno ugroženoj djeci, djeci s Downovim sindromom, djeci s invaliditetom, gluhonijemim mališanima, i to me čini veoma sretnim. Imam puno djece na spisku, a cilj akcije je da se što više pomogne te da svako dijete dobije paketić - rekao je Janković za "Avaz".

Istakao je kako je najsretniji kada vidi radost i osmijehe djece nakon uručivanja poklona. Janković dodaje da ima u planu proširiti humanitarnu akciju na području cijele BiH.

- Naša država BiH ima puno kvaliteta, a ja mislim da se u svakom gradu može doći do neke osobe koja bi radila na ovakvim humanitarnim akcijama i širila radost i dobrotu. Iako radim samo za Semberiju, nadam se da ću ubrzo osnovati i neko udruženje kojim ću moći ovu akciju proširiti na više gradova, sve do Hercegovine. Uz zajedničke napore i snagu, imam u planu da u narednoj godini započnem s intenzivnijim humanitarnim radom - dodao je Janković.

Jedna od ideja jeste da kamionom prevozimo paketiće za svaki grad u BiH i učinimo ovu akciju što uspješnijom, a onim najmlađima unesemo radost u domove - kaže Janković za "Avaz".U 2021. godini u Bijeljini je podijeljeno 327 paketića, u 2022. taj broj je bio 508. Djeci koja žive u teškim uvjetima možete pomoći uplatom na tekući račun: 552 000 196 113 2968, ili devizni račun: BA 3955 2037 1945 100 353, na ime Trajan Janković, Adiko banka Bijeljina 76300. Također možete nazvati broj 065 050 036 za bilo kakve dodatne informacije.

​Avaz

 

online