Dodik: Stranke da se izjasne žele li biti dio široke koalicije :: zoricakusmuk.info ::

Dodik: Stranke da se izjasne žele li biti dio široke koalicije


Formiranje vlasti na osnovu izbornih rezultata u Republici Srpskoj počinje u utorak održavanjem konstitutivne sjednice Narodne skupštine, na kojoj ću položiti zakletvu kao predsjednik Republike, naveo je Milorad Dodik, novoizbrani predsjednik RS.

"Već narednih dana planiram da organizujem sastanke s predstavnicima parlamentarnih političkih partija, od kojih očekujem da se izjasne da li žele biti dio široke koalicije kako bismo obezbijedili dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini. Naš cilj je brzo formiranje stabilne vlasti kako bismo nastavili da radimo na prioritetnim ekonomskim pitanjima koja nas opterećuju i koja zahtijevaju adekvatan odgovor institucija Srpske", naveo je Dodik.

Dodao je da očekuje okupljanje oko Srpske.

"Očekujem da se okupimo oko Republike Srpske i time pokažemo njenu snagu i da zajedno radimo na očuvanju nacionalnih interesa i stvaranju boljih uslova za život našeg naroda. Želim da jačamo odnose s našim prijateljima u regiji i svijetu i da realizujemo projekte koje smo ranije definisali kao strateški značajne. Na tome ću raditi u narednom periodu", naveo je Dodik na društvenim mrežama.

Nezavisne

 

online