Vučić: Si Đinping dolazi u posetu Srbiji :: zoricakusmuk.info ::

Vučić: Si Đinping dolazi u posetu Srbiji


Snažno verujem u budućnost odnosa Srbije i Kine, koji su na istorijskom vrhuncu, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, na svečanosti povodom obilježavanja lunarne Nove godine. Ističe da će Srbiju u toku ove godine posjetiti Si Đinping, kineski predsjednik.

Vučić je priredio svečanost za Lija Minga, ambasadora Kine u Srbiji, i njegove saradnike, povodom obilježavanja lunarne Nove godine.

"Za dobre želje nikad nije kasno, iako je nastupila 10. Februara", rekao je Vučić i uputio srdačne čestitke i najbolje želje za blagostanje Kine i kineskog naroda.

Poručio je da snažno vjeruje u budućnost odnosa dvije zemlje, koji su na istorijskom vrhuncu i dodao da su tri kineske kompanije ujedno tri najveća izvoznika iz Srbije, prenosi RTS.

"Za dalje jačanje je važan sporazum o slobodnoj trgovini. Hvala na snažnoj podršci, očuvanju teritorijalnog integriteta. Poštovaćemo princip jedne Kine", rekao je Vučić.

Naveo je i da je u razgovoru sa kineskim direktorom i ministrom spoljnih poslova JijemVangom dobio potvrdu da će Si ove godine pojsetiti Srbiju, ali da još ne može da govori o datumima.

Tanjug

 

online