U sudaru vozova kod Odžaka povrijeđene 52 osobe, pet u težem stanju :: zoricakusmuk.info ::

U sudaru vozova kod Odžaka povrijeđene 52 osobe, pet u težem stanju


U sudaru putničkog i teretnog voza između Ratkova i Odžaka povrijeđene su 52 osobe, od kojih pet teže, rečeno je Tanjugu u službi Hitne pomoći u Odžacima.

"Pet osoba je teže povređeno, ostali su lakše povrijeđeni i oni su prebačeni u bolnicu u Sombor, dok je jedan mladić, star 19 godina, prebačen u bolnicu u Novom Sadu", navode iz Hitne pomoći u Odžacima.

Iz Infrastrukture železnice Srbije sinoć je saopšteno da je putnički voz između Ratkova i Odžaka naletio na teretni voz, da u ovom sudaru vozova nema poginulih, da su povređena četiri putnika, a da je mašinovođa povrijedio rame.

I putnički i teretni voz saobraćali su iz Novog Sada ka Bogojevu, a do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza.

Prema prvim izvještajima sa terena, uzrok ovog vanrednog događaja je ljudski faktor, navedeno je u saopštenju.

Željeznička komisija za isleđenje vanrednih događaja sprovodi istragu, kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za sudar vozova.

Iz Srbijavoza je saopšteno da su se željeznička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koju čine ekipe kompanija "Srbijavoz" i "Infrastrukture železnice Srbije", odmah uputile na mjesto nezgode i da je, prema prvim informacijama, uzrok nezgode ljudski faktor.

"Srbijavoz naglašava da je bezbjednost putnika i cjelokupnog železničkog saobraćaja prioritet naše kompanije i da ćemo nastaviti da činimo sve kako se ovakve i slične nesreće u budućnosti više ne bi događale", dodaje se u saopštenju.

Od pet hospitalizovanih pacijenata koji su povrijeđeni u sinoćnjoj železničkoj nesreći kod Odžaka jedan je sa teškim tjelesnim povredama jetre i prelomima rebara smješten na Jedinici intezivne njege, dok su četiri pacijenta, koji su trenutno u stabilnom stanju, smješteni na Odjeljenje hirurgije zbog povrede glave i preloma rebara, saopštila je danas Opšta bolnica u Somboru.

Kako je navedeno, u Opštoj bolnici u Somboru pregledana su 52 pacijenta, od kojih je pet pacijenata hospitalizovano.

Ostali pacijenti su, nakon pregleda i dijagnostike, vraćeni na kućno liječenje sa prelomima nosa, donje vilice, nagnječenjima grudnog koša, trbuha i krsta, kao i sa istegnućima vratne kičme, ramenog zgloba, kolena i skočnog zgloba.

U saopštenju je navedeno da se, po saznanju o saobraćajnoj nesreći, odmah odazvao na poziv za zbrinjavanje povređenih dodatno veći broj ljekara Opšte bolnice Sombor - specijalista urgentne medicine, hirurgije, radiologije, oftalmologije i otorinolaringologije, urologije i anesteziologije, kao i veliki broj medicinskih sestara i rentgen tehničara, zbog čega su svi povrijeđeni adekvatno zbrinuti za veoma kratak period od tri sata.

Većina pacijenata u bolnicu je upućena privatnim putničkim vozilima, a tri pacijenta je dovezla Služba hitne medicinske pomoći Odžaci, koja je na licu mjesta vršila trijažu povreda, navedeno je u saopštenju.

Tanjug

 

online