Hrvatski meteorolozi najavili promjenu vremena :: zoricakusmuk.info ::

Hrvatski meteorolozi najavili promjenu vremena


U Hrvatsku sutra, na Praznik rada, stiže promjena vremena s kišom, koja će potrajati najmanje do petka, 3. maja, najavljuju meteorolozi.

Još danas će u većini zemlje biti sunčano i natprosječno toplo, naročito poslije podne, kada će temperatura u dijelovima zemlje ići i do 28 stepeni Celzijusovih.

Sutra se očekuje postepen porast oblačnosti, uglavnom u drugom dijelu dana mjestimična kiša te pljuskovi s grmljavinom, prvo na Jadranu, te uz krajevima uz Jadran.

Pljuskovi će na kopnu početi vjerovatno tek kasnije poslije podne, a najviše kiše, moguće lokalno i u obliku kakvog jačeg pljuska, past će u četvrtak. Petak će biti još malo svježiji uz povremenu kišu.

I na Jadranu će do vikenda biti promjenljivo s povremeno izraženijim pljuskovima i grmljavinom, već od kraja srijede, prenosi Srna ovu prognozu.

Vjetar će idućih dana u unutrašnjosti biti slab do umjeren jugoistočni i istočni, na istoku zemlje i s jakim udarima. Na Jadranu umjereno i jako jugo, u četvrtak prolazno jugozapadni vjetar. U petak slab do umjeren jugozapadnji i i sjeverozapadni vjetar.

Nezavisne

 

online