Gašić: Osumnjičeni za ubistvo Danke učestvovao u potrazi za njom, tijelo još bilo u vozilu kada ih je Dankin otac zaustavio i pitao da li su je vidjeli :: zoricakusmuk.info ::

Gašić: Osumnjičeni za ubistvo Danke učestvovao u potrazi za njom, tijelo još bilo u vozilu kada ih je Dankin otac zaustavio i pitao da li su je vidjeli


Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova Srbije, rekao je da je jedan od osumnjičenih za ubistvo male Danke, na poziv svog direktora, tragao za djevojčicom znajući da ju je prethodno ubio.
 
Rekao je da je potraga za malom Dankom tragično završena i da je zločin koji je nad njom počinjen potresao Srbiju.
 
"Pripadnici MUP-a Srbije su nakon detaljne provere uhapsili S.J. i D.D., osumnjičene da su automobilom udarili Danku pa telo bacili na deponiju", rekao je Gašić.
 
Prema svim informacijama kojim raspolažu, iznio je retrospektivu cijelog događaja.
 
Sin je, podsjetio je Gašić, majki Ivani Ilić tražio vodu i dok ju je uzela, shvatila je da Danke nema. Pozvala je muža i policiju.
 
Šta su rekli očevici
 
"U tom periodu, od 13.45. do 15.52, Danka je izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom što potvrđuju dva očivica. Majka je oko 13.50. tražeći dete, videla beli auto i muško lice koje stoji pored njega za koje se kasnije, tokom istrage, ispostavilo da je reč o vozilu fiat panda u kojem su bili osumnjičeni S.J i D.D.", naveo je Gašić.
 
Kako kaže ministar, prema iskazu jednog od osumnjičenih, oni su bili na radnom zadatku u naselju Banjsko polje, gdje su trebali da provjere šaht u Ozrenskoj ulici, gdje su stigli u 13.20. 
 
"Kretanje vozila je zabeleženo na kameri u Ulici Radomira Putnika i ispostavljeno je da se sporednom ulicom kretalo u 13.35, a kasnije je zabeleženo da se kod kapije kuće zaustavilo u 13.50 što se poklapa sa vremenom nestanka male Danke", naveo je Gašić.
 
Ko je vozio automobil
 
Prema njegovim riječima, vozilo u kojem su bili S.J. i D.D. je ispred kapije bilo dva i po minuta i prema izjavi osumnjičenih tu su stali zbog potrebe za toaletom. 
 
"Da bi potom, kada su krenuli, devojčicu udarili na nekih 30 do 40 metara od mesta zaustavljanja. Automobilom je upravljio osumnjičeni D.D, dok je S.J., koji je bio suvozač, izašao iz auta, otvorio vrata, te telo devojčice, koja je bila bez svesti, prebacio u zadnji deo vozila preko alata", naveo je Gašić.
 
Ocu djevojčice rekli da je nisu vidjeli
 
Prema njegovim riječima, tokom vožnje dogovorili su se da tijelo djeteta negdje bace, a usput ih je u 13.57. časova zaustavio otac djevojčice koji je bio u automobilu i pitao ih je da li su vidjeli djevojčicu, na što su odgovorili negativno.
 
Po izlasku iz Banjskog polja, prema riječima ministra, zaputili su se Starobanjskim putem i prilikom dolazka na deponiju, na kojoj su se zadržali minut i 49 sekundi, S.J. je uzeo dijete i bacio ga na bedem na kojem je bila gomila smeća, dok je D.D. za to vreme bio pored auta, pazeći da neko ne naiđe. 
 
"Nakon toga su se vratili u firmu, ostavili vozilo. O monstruoznosti i hladnokrvnosti ubica devojčice, svedoči i činjenica da je S.J. po pozivu direktora istog dana otišao u Banjsko polje da traži devojčicu, svestan da ju je hladnokrvno usmrtio", naveo je Gašić.
 
"Bez griže savesti"
 
Prema riječima Gašića, do sada je, u okviru istrage, urađeno 15 poligrafskih ispitivanja, a neki istražioci spavali su, malte ne, po svega dva sata.  Provjeravali su, dodao je Gašić, i da li je majku neko pratio. Pretraženo je uže i šire lice mjesta, a stotine pripadnika MUP-a Srbije učestvovalo je u potrazi.
 
"Osumnjičeni se pridružio potrazi bez imalo griže savesti", rekao je Gašić.
 
"Osumnjičeni prebacio telo"
 
Osumnjičeni, kako je dodao, jedan na drugog prebacuju krivicu, a MUP ima informaciju da je jedan od osumnjičenih dolazio na deponiju i prebacio tijelo na drugu lokaciju.

Nezavisne

 

online