Ambasador Srbije u Austriji otkrio šta je prioritet u potrazi za nestalom Dankom :: zoricakusmuk.info ::

Ambasador Srbije u Austriji otkrio šta je prioritet u potrazi za nestalom Dankom


Ambasador Srbije u Austriji Marko Blagojević izjavio je danas da se očekuje da austrijska policija obavijesti o identitetu žena sa snimka iz Beča koji se u subotu pojavio na društvenim mrežama, kako bi se utvrdilo da li je na snimku djevojčica Danka Ilić koja je u utorak nestala u Banjskom polju kod Bora.
 
Blagojević je za TV K1 rekao da je tamošnja javnost razumjela da je veoma važno da se pronađe djevojčica sa snimka i da se utvrdi o čemu je tačno riječ.
 
"Prioritet u ovom trenutku nam je da utvrdimo identitet devojčice sa snimka", naglasio je Blagojević.
 
Naveo je da je, zbog indicija da su dvije žene na snimku u društvu djevojčice Rumunke, srpska strana stupila u kontakt sa rumunskom zajednicom u Austriji.
 
"Očekujemo da ćemo, ukoliko ih neko prepozna, saznati o kome se radi", dodao je Blagojević.
 
Istakao je da Ambasada i srpska zajednica u Beču imaju dobru saradnju sa tamošnjom policijom, ali i austrijskim kolegama u Srbiji.
 
"U Beču imamo naše oficire za vezu, dok su u Beogradu austrijski oficiri. Ja sam u kontaktu i sa ambasadorom Austrije u Srbiji, ali i u stalnom kontaktu sa načelnikom Uprave kriminalističke policije Srbije", dodao je Blagojević.
 
Pohvalio je i reakciju Srba u Austriji, navodeći da su spremni da pomognu i da ljudi iz brojnih oblasti poput kulture, sporta, društava prijateljstava pokušavaju da daju doprinos u potrazi za nestalom djevojčicom.
 
"Svi su angažovani i niko ne pravi problem sa dežurnim telefonom, pristupa se vrlo odgovorno. Ponosan sam na Srbe u Austriji i našu policiju koja je vrlo kompetentna. Imamo dobru komunikaciju i sve se radi na stručan način", istakao je Blagojević.

Nezavisne
 

 

online