Tik Tok ostao bez muzike, influenseri bijesni :: zoricakusmuk.info ::

Tik Tok ostao bez muzike, influenseri bijesni


"Universal Music" je odlučio da povuče milione svojih pjesama sa TikTok-a nakon propalih pregovora o plaćanju, a ova odluka razljutila je influensere i blogere koji neće moći da koriste pjesme popularnih izvođača u svojim videima.

Naime, ova odlučka znači da ova društvena platforma više neće imati pristup pjesmama izvođača poput Tejlor Svift, koja je definitivno najpopularnija, ali tu su i Drejk, Vikend, kao i mnogi drugi.

"Svaki moj video koji ima najviše pregleda sadrži priče o Tejlor Svift i koristim njene pjesme u pozadini. Njihovo isključivanje može da bude loše za moj sadržaj i tragično za moj trud", rekla je influenserka, piše weird.com.

Delulo je rekla da bi kreatori mogli da pređu na alternativne verzije popularnih pjesama i da izbjegavaju autorski zaštićenu muziku.

Međutim, ima i onih koji podržavaju ovaj potez.

Influenserka Madelin Makrae kaže da ovo može da bude dobar način da anonimni umjetnici izađu iz sjenke, ali i da se ne popularizuju pjesme na način skraćivanja u 60 sekundi.

"Prvo sam bila frustrirana, ali sam shvatila da ovaj potez nije uopšte loš. Na ovakav način anonimni umjetnici mogu da izađu iz sjenke. Takođe, pravi ljubitelji Sviftove ne znaju samo njene pesme sa Tiktok-a, već sve albume, i drago mi je da se neće sve popularizovati i to u snimcima od 60 sekundi", rekla je Makrae.

Ova odluka Univerzal mjuzika je štetna i za umjetnike. Konkretno Bili Ejliš nije u mogućnosti da promoviše svoj novi album putem ove platforme, jer nema zvuka.

Univerzal i drugi su prethodnih godina imali strategiju popularizovanja pjesama istražujući Tiktok analitiku, a sada toga neće biti. Ukoliko se ovaj problem ne riješi ispaštaće i umetnici, kao i korisnici ove platforme, jer bilo koji sadržaj nema smmisla bez muzike.

Takođe, mlađim generacijama ova platforma znači da čuju koje pesme su u trendu i na taj način formiraju svoje plejliste.

Iako postoji mogućnost korištenja popularnih pjesama za koje postoje različite varijante i miksevi, uskoro bi i to moglo da nestane, prenosi weird.com.

Nezavisne

 

online