Hrvatska povlači još dva lijeka :: zoricakusmuk.info ::

Hrvatska povlači još dva lijeka


Kako prenose regionalni mediji, Sandoz i Belupo povlače dva svoja lijeka.

Riječ je o tabletama Arvind 25 mg, koje sadrže aktivnu supstancu lamotrigin. Lamotrigin pripada vrsti lijekova koji se nazivaju antiepileptici. Primjenjuju se u liječenju dva stanja, epilepsije i bipolarnog poremećaja, javlja "Halmed".

Drugi lijek koji povlače jeste Dimtruzic 120 mg i Dimtruzic 240 mg tvrde želudačnootporne kapsule.

"Belupo, nosilac dozvole za lijek Arvind 25 mg tablete, u saradnji s Agencijom za lijekove sprovodi povlačenje serije 20924092 lijeka Arvind 25 mg tablete. Povlačenje se vrši do nivoa apoteke. Navedeni postupak povlačenja proizvoda sprovodi se na temelju sumnje u neispravnost u kvalitet koja se odnosi na rezultat van granice specifikacije za sadržaj parametara aktivne supstance lamotrigin", stoji u saopštenju.

Kada je u pitanju drugi lijek koji se povlači, navedeni postupak se sprovodi na osnovu Uredbe (EZ) br. 726/2004 Evropskog parlamenta i Savjeta i odluka Evropskog suda, koje se odnose na posebnu regulatornu zaštitu podataka i zaštitu od stavljanja na tržište lijeka Tecfidera, nosioca odobrenja Biogen Netherlands BV, a prema koji generički lijekovi sa aktivnom supstancom dimetil fumarat ne smiju biti u prometu do isteka perioda posebne regulatorne zaštite podataka i zaštite od puštanja u promet, prenosi "b92".

B92

 

online