Koje marke automobila se najviše kradu :: zoricakusmuk.info ::

Koje marke automobila se najviše kradu


Otvaranje automobila daljinskim putem sve je učestaliji tip krađe, upozoravaju stručnjaci, a čini se da će ova godina biti najgora do sada statistički gledano.

 
Kako je objavila britanska osiguravajuća kompanija LV General, najnoviji podaci kažu da su ovakve krađe 59% češće nego prošle godine, a s obzirom na to da se zimi ovo pojačava, verovatno će brojke biti još gore vrlo brzo.
 
Neke marke automobila kradu se mnogo više nego ranije - tu je dobar primjer Leksus, koji od septembra 2021. do septembra 2023. godine bilježi rast situacija krađe od ogromnih 513%.
 
Tojota je u istom periodu objavila povećanje broja krađa za 103&, Hjundai za 81%, dok je KIA objavila da se njihovi automobili kradu 76% češće.
 
Najrizičniji automobili su Hjundai Tukson i KIA Sportage,, koji čine 45% ukupnih krađa svojih brendova, kod Leksusa se najviše krade RX, a kod Tojote SUV RAV4.
 
Problem, kako tvrdi LV General, leži u tome što je postalo veoma jednostavno doći do uređaja koji mogu da prodru u bezbjednosne sisteme modernih automobila, poput onog koji se ubaci u lako dostupno prednje svjetlo, pa se automobil ponaša kao da je daljinski otključan, prenosi B92.

B82

 

online