Građani traže smrtnu kaznu za ubistvo Vanje (14), potpisuju peticiju :: zoricakusmuk.info ::

Građani traže smrtnu kaznu za ubistvo Vanje (14), potpisuju peticiju


Neposredno nakon što je objavljena vijest da je maloljetna Vanja Đorđevska, koja je prethodno oteta, a onda nakon samo dva sata ubijena i zakopana nedaleko od Skoplja, na društvenim mrežama se pojavila peticija kojom se traži smrtna kazna za počinioce ovog zločina, koju je do sada potpisalo više od 15.000 ljudi.
 
Peticija pod nazivom "Smrtna kazna za Vanjine ubice" se dijeli na društvenim mrežama, a istovremeno sa svih strana dolaze pozivi na najstrože kažnjavanje počinilica.
 
Tražeci pravdu, građani Sjeverne Makedonije kažu da je i doživotni zatvor za počinioce premala kazna, prenosi Tanjug.
 
Četrnaestogodišnja Vanja Đorđevska je oteta i za njom je sedam dana tragao gotovo cio region, da bi za vikend bilo saopšteno da je ubijena i da je njeno tijelo pronađeno zakopano nedaleko od Skoplja.
 
Nadležni su na jučerašnjoj konferenciji za novinare saopštili da je Vanja ubijena na brutalan način, da je nakon otmice stavljena u vreću za spavanje, a da je na mjestu zločina u nju pucano iz vatrenog oružja, dok su joj noge i ruke bile vezane. Ona je potom zakopana.
 
Tri osobe su pritvorene zbog sumnje da su učestvovali u ovom zločinu, kao i Vanjin otac koji se sumnjiči da je otmičarima i ubicama odao informacije o tome kada će ona biti sama. Glavno osumnjičeni za ovaj zločin Lj. P. je u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodno potjernica.
 
Kako je saopšteno, motiv ovog brutalnog ubistva je navodno koristoljublje.

Nezavisne

 

online