Sjenicu zatrpao snijeg, dalekovod ispao iz sistema :: zoricakusmuk.info ::

Sjenicu zatrpao snijeg, dalekovod ispao iz sistema


Predsjednik opštine Sjenica u Srbiji Munib Mujagić izjavio je danas, nakon proglašenja vanredne situacije na teritoriji te opštine, da su pojedina mjesta ostala bez struje, zato što je dalekovod ispao iz sistema, a pregorio je jedan od glavnih prekidača.

Mujagić je za Tanjug istakao da ovaj problem u što kraćem roku pokušavaju da riješe ekipe elektroprivrede koje se nalaze na terenu.

"Oni čine napore da što je moguće pre stave veliki broj sela pod napon i da građani, koji se nalaze na većoj nadmorksoj visini, dobiju električnu energiju", rekao je Mujagić. Takođe, predsjednik opštine Sjenica je istakao da je oko 30 mašina u pogonu i da se intenzivno radi na čišćenju svih putnih pravaca.

On je naglasio i da situaciju dodatno otežava činjenica da javno preduzeće za uređivanje gradsko-građevinskog zemljišta i infrastrukture nema direktora koji je prije nekoliko dana smijenjen i na njegovo mjesto nije imenovan niko.

"To znači da je to javno preduzeće od izuzetnog značaja blokirano, što komplikuje situaciju. Ljudi su prosto zbunjeni i dok nismo uveli vanrednu situaciju, nismo mogli da pokrenemo sistem", pojasnio je predsjednik opštine Sjenica.

Prema njegovim riječima, u Sjenici je napadalo oko 25 centimetara snijega, dok je na višim dijelovima opštine palo oko 30 centimetara snijega.

Dodaje da situaciju dodatno otežava to što je snijeg vlažan, jer je to, kako je rekao, izuzetan teret za elektrovodove. Situaciju, kako kaže, prate iz sata u sat i spremni su da u bilo kom trenutku preduzmu adekvatne mjere.

"U Sjenici postoji i regionalna meteorološka stanica, pa ćemo u saradnji s njima i pratiti razvoj situacije i na osnovu toga preduzimati adekvatne mere", istakao je Mujagić i dodao da je jedina dobra okolnost to što snijeg nije pratio intenzivan vjetar.

Tanjug

 

online