"Crni petak" kuca na naša vrata: Kako se svjetska šoping histerija prenijela i kod nas :: zoricakusmuk.info ::

"Crni petak" kuca na naša vrata: Kako se svjetska šoping histerija prenijela i kod nas


Stiže Crni petak, dan velikih popusta koji mnogi jedva čekaju. Crni petak ove godine pada 24. novembra. Mnogi su već počeli da najavljuju svoje popuste, a po svemu sudeći ponuda će biti bogata.
 
Najuporniji već sada imaju strategije šta će i gdje da kupe. Kupovna navika započeta u Sjedinjenim Američkim Državama, a zatim proširena na cijeli svijet, i u Srbiji i BiH godinama unazad oblikuje posljednje dane novembra. Uprkos globalnoj krizi, i ove godine se od “Crnog petka” u našoj zemlji ne odustaje, te trgovci već najavljuju sniženja.
 
Mnogi trgovci već sada imaju ozbiljne strategije – neki će sniženja proširiti na cijeli vikend, neki na cijelu nedjelju, dok su pojedini praktično cijeli novembar označili mjesecom sniženja. Pojedini trgovci već su objavili početak “Crnog petka 2023.”.

Crni petak stiže
 
Većina trgovaca već je na svojim sajtovima istakla popuste , dok su mnogi odavno krenuli sa slanjem njuzletera i poruka svojim vjernim kupcima o tome kolika sniženja treba da očekuju.
 
A sniženja će biti na praktično sve što bi moglo da vam zatreba. Kako prodavci kažu, mnogi građani pažljivo su isplanirali šta će da kupuju jer se na, recimo, kupovinu bijele tehnike, sportske odjeće za čitavu porodicu ili čak i uplatu ljetovanja može mnogo uštediti.
 
Snižene ranijih godina na Crni petak bile su i cijene garderobe, obuće, elegantnih torbi, ali i posuđa, namještaja, kozmetike i raznih preparata za higijenu. I tu su popusti bili od 20 do 45 odsto, kao i na obuću i torbe, piše Blic Biznis.
 
Najveći broj prodavaca ranijih godina apelovali su da se kupuje onlajn ili da barem onlajn poručujete robu, a zatim da je pokupe u radnjama, kako se ne bi stvarale gužve.

Srpska info

 

online