Osvježenje na Jadranu: Otkrijte koliko će vas koštati kafa, limunada i sladoled u srcu Splita? :: zoricakusmuk.info ::

Osvježenje na Jadranu: Otkrijte koliko će vas koštati kafa, limunada i sladoled u srcu Splita?


Vrijeme je ljeta i visokih temperatura. Turisti već hrle ka Jadranskoj obali pa i u Split gdje smo provjerili cijene osvježenja u samom središtu grada, na Rivi.

Kada je riječ o kafi nju ćete u kafiću na Rivi platiti dva evra dok je ona veća kafa sa mlijekom koji evrocent skuplja i iznosi 2,30 evra.

Limunadu ili osvježavajući sok od narandže platićete četiri evra.

Isto toliko koša točeno pivo od 0,3 litara dok za ono od pola litre morate izdvojti pet i po evra.

Ukoliko ste ljubitelj crvenog vina za bocu od 0,75 litara trebate izdvojiti od 45-50 evra.

Za ljubitelje sladoleda kugla ovog osvježenja košta dva evra, dok cijena može ići i gore ukoliko uzmete premium verziju ili sladoled u slatkom kornetu.

U kafiću se nude i različiti sladoled kupovi koji koštaju od 10 evra i više u zavisnosti koji izaberete.

Hrana

Ako ste ogladnili i volite jednostavnost, pizza je klasični izbor te će vas ovo zadovoljstvo koštati od 2,4 evra za komad margarite koja je najjeftinija, a veća porcija iznosi 18,60 evra dok su ostale pizze od 2,7 evra po komadu odnosno, 21,30 evra za veću porciju.

Za riblje plate u konobama potrebno je platiti 50 evra i više dok su ostala riblja jela po cijenenama od 20 evra i više.

Treba podsjetiti da na tržištu Hrvatske posluju svjetski lanci brze hrane Mc Donald's i Burger King. Ovo je prva turistička sezona da je u Hrvatskoj zvanična valuta evro, a građani BiH kao i do sada mogu na prodajnim mjestima, restorinanima i kafićima plaćati svojim platnim karticama.

N1

 

online