Vučić: Idem u Brisel da razgovaram sa Boreljom, ali ne sa Kurtijem :: zoricakusmuk.info ::

Vučić: Idem u Brisel da razgovaram sa Boreljom, ali ne sa Kurtijem


Predsjednik Srbije, Aleksadar Vučić izjavio je da danas u Briselu neće razgovarati sa Aljbinom Krutijem jer premijera samoproglašenog Kosova, kako je naveo, mir ne interesuje već samo da protjera Srbe sa Kosova.

Gostujući na "RTS", Vučić je rekao i da "zna da se donošenje različitih odluka približilo".

"Ja ću danas otići u Brisel da razgovaram sa visokim predstavnikom Evropske unije Žozepom Borelom koliko god hoće, sat, dva, deset. Ali sa Kurtijem nemam o čemu da razgovaram", rekao je Vučić.

On je naglasio da je Srbija u teškoj situacij, podsjetivši da je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji zbog specijalne vojne operacije u Ukrajini.

"Mi smo pod najtežim pritiscima. Po pitanju Kosova i Metohije mi danas razgovaramo samo sa kolektivnim Zapadom", rekao je Vučić.

"Sa SAD hoćemo da gradimo ozbiljnije i odgovornije odnose ali neki ljudi moraju da razumiju naše političke stavove i da žele da nas saslušaju. Što se Evropljana tiče, saslušaćemo ih, ali ne razumijem smisao odlaska u Brisel", rekao je predsjednik Srbije.

Dodao je:

"Idem da razgovaram s njima da mi ne bi rekli nisam došao u Brisel."

Na tvrdnju o zaoštravanju retorike prema Prištini, Vučić je rekao da u to ne vjeruje.

"Borićemo se za narod na Kosovu i Metohiji i za svoju poziciju", ponovio je Vučić koji je rekao i da će u Brisel odnijeti izvještaj o zdravstvenom stanju uhapšenih Srba koje je obišao oficir za vezu.

Tanjug


 

online