Osumnjičeni za masakr u Mladenovcu pravi probleme u zatvoru :: zoricakusmuk.info ::

Osumnjičeni za masakr u Mladenovcu pravi probleme u zatvoru


Uroš B. (21), osumnjičeni za masovno ubistvo kod Mladenovca, kako saznaje "Telegraf", u pritvoru u Smederevu - pravi probleme.

Prema informacijama koje su dobili mediji u Srbiji, on je udario šamar drugom pritvoreniku, i ovaj njemu. Sami su prekinuli sukob i pozvali službu za obezbjeđenje.

On je iz Specijalne zatvorske bolnice u kojoj je bio na vještaćenju, vraćen u pritvor u Smederevu.

Inače, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu naređena su dva vještačenja u slučaju masakra kod Mladenovca.

Uroš B. je 4. maja ove godine sijao smrt po selima Malo Orašje i Dubona. U krvavom piru ubio je osam osoba, a ranio 14.

On je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu priznao da je na ljude pucao jer je "osećao da su meštani stvarali zaveru protiv njega, da je bio izložen podsmehu, ruganju, isejavanju".

Nakon ubistva, policija je uhapsila njegovog oca, ujaka i brata. Njima je svima određen pritvor do 30 dana.

Uroš je masakr izveo samo dan nakon masovnog ubistva djece u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru. Smrt je počeo da sije iz sela Malo Orašje, a zatim došao u Dubonu. Nakon što mu se očev "mercedes" zaglavio u obližnoj njivi ukrao je automobil. Kradenim vozilom došao je naplatne rampe "Mali Požarevac" prijetio taksisti i putnici taksija, bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gdje je i uhapšen.

Njemu se stavljaju na teret krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen. Nekoliko dana kasnije uhapšen je njegov otac R. B. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa objekata koje koristi R. B. policija je pronašla nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih dijelova za vatreno oružje.

On se takođe nalazi u pritvoru kao i ujak osumnjičenog Uroša B., G. G. koji se takođe sumnjiči za krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekplozivnih materija, prenosi "Telegraf".

Telegraf

 

online