Protestovali Srbi u Sjevernoj Mitrovici :: zoricakusmuk.info ::

Protestovali Srbi u Sjevernoj Mitrovici


Grupa Srba okupila se u centru Sjeverne Mitrovice i zatražila povlačenje specijalne policije sa sjevera Kosmeta, oslobađanje uhapšenih Srba i dogovor o registarskim tablicama.

Okupljeni su nosili transparent "Kosovo je Srbija", te poručili da današnje okupljanje predstavlja protest upozorenja jer nisu ispunjeni zahtjevi koji su iznijeti na prethodnom protestu 8. januara.

Jedan od govornika Goran Miletić je rekao da specijalci Kosova nemaju šta da traže na sjeveru, nemaju nikakvog uporišta, niti trebaju Srbima i ponovio zahtjev da uhapšeni Srbi budu oslobođeni.


"Ni dan danas nisu oslobođeni, a obećano je i barikade su zbog toga uklonjene", podsjetio je on.

Miletić je naglasio da se Srbima sa vozilima na kojim su KM tablice svakodnevno zabranjuje ulazak na Kosovo i Metohiju. prenosi RTS.

"Pare dajemo za te tablice, ali da ih vozimo ne možemo. Ko je kriv za to?", upitao je Miletić.

On je ukazao da ovih dana oni koji zastupaju Srbe sa Kosmeta nisu podržali ni predsjednika, ni vladu u Beogradu. "Ćute. To znači da predlog EU nije dobar ni za njih", ocijenio je Miletić.

Povjerenik Pokreta za odbranu Kosova i Metohije Nebojša Jović najavio je da će Srbi, zbog neispunjenja zahtjeva, s vremena na vrijeme nastaviti da izražavaju negodovanje povremenim blokadama institucija na sjeveru Kosova i Metohije.

ATV

 

online