Sanitet sa pacijentom zadržan na Jarinju zbog isteklih KM registracija :: zoricakusmuk.info ::

Sanitet sa pacijentom zadržan na Jarinju zbog isteklih KM registracija


Sanitet sa pacijentom zadržan na Jarinju zbog "isteklih KM registracija"

U sanitetu se nalazio pacijent upućen u Klinički centar u Sjevernoj Mitrovici, a vozilo je zaustavljeno sa obrazloženjem da nema pravo da prođe jer se radi o vozilu čija registracija na KM tablice je produžena poslije 10. decembra prošle godine, a ta vozila Priština sada "vodi kao neregistrovana".

Vozač saniteta iz Sjeverne Mitrovice Milan Jovanović rekao je za Kosovo onlajn da su mu službenici Kosovske policije na administrativnom prelazu Jarinje rekli da je danas u 10 sati stigao dopis da se sva vozila registrovana poslije 10. decembra smatraju neregistrovanim i da je to "po Briselskom sporazumu".


"Prvo su uzeli dokumenta i rekli da je vozilo neregistrovano i da ne može da uđe na Kosovo, i da je danas u 10 sati stigao takav dopis, da posle 10. decembra nijedno KM vozilo više ne može da produži registraciju. Nakon toga su nas pustili, ali opomenuli da više nećemo moći da uđemo, a ni da izađemo sa Kosova", rekao je Jovanović.

On je naveo da su službenici Kosovske policije zatim iza njih vratili sva privatna vozila registrovana na KM tablice.

Ovo nam je potvrdila i Sunčica Mašić iz Prilužja. Ona je navela za Kosovo onlajn da joj službenici kosovske policije njoj i sinu nisu dozvolili da se vrate kući "zbog stare nalepnice".

"Auto smo registrovali 20.12. 2022. godine, KM tablice, sve je regularno, a oni to ne uvažavaju. Kada smo prešli prelaz nisu nam rekli ništa, a sada kada smo se vraćali nisu hteli da nas puste. Rekli su stara je nalepnica, vratite se", navela je Mašić, prenosi B92.

B92

 

online