Vlada Srbije ograničila cijene ulјa, šećera i brašna :: zoricakusmuk.info ::

Vlada Srbije ograničila cijene ulja, šećera i brašna


Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o ograničenju visine cijena osnovnih životnih namirnica kojom cena jestivog suncokretovog ulja ne smije prelaziti 219,99 dinara po litru, bijelog kristal šećera 114,99 dinara po kilogramu i brašna tipa T-400 u iznosu od 84,7 dinara po kilogramu.

U cilju spriječavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva, Vlada je izmjenjenom Uredbom ograničila cijene derivata nafte, a imajući u vidu da su povećani troškovi poslovanja privrednih subjekata koji obavljaju promet derivatima nafte, odlučeno je da se poveća iznos marže koji oni mogu da zaračunaju, kako bi se teret krize što ravnomjernije rasporedio na sve učesnike na tržištu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Na sjednici je izmjenjena Odluka kojom se na još 15 dana, privremeno, zabranjuje izvoz Evro dizela EN 590, dok je Vlada Srbije Odlukom o privremenom ograničenju izvoza peleta od drveta omogućila izvoz tog proizvoda do 31. januara 2023. godine, u okviru određene kvote koja iznosi 24.000 tona.

Danas je donijeta i izmenjena Uredba o produženju roka za podnošenje zahteva za subvencionisanu dodjelu sigurnosnih ramova za traktore do 26. decembra 2022. godine, zbog velikog broja zainteresovanih građana.

Tanjug
 

 

online