Vučić zabrinut uoči puta u Brisel Ako kosovska policija uđe na sjever, imaćemo pakao :: zoricakusmuk.info ::

Vučić zabrinut uoči puta u Brisel Ako kosovska policija uđe na sjever, imaćemo pakao


Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, ističe da Priština ne časi časa kako bi raspisala nove izbore.

Kako stvari danas stoje, apsolutno sam siguran da će Srpska lista bojkotovati te izbore. Naravno, biće izloženi pritisku – upozorio je predsjednik.
 
Kosovska policija nema šta da traži na sjeveru Kosova i Metohije i tada bismo imali “pakao na terenu”, tvrdi predsjednik Srbije
 
– Srbija će u tom slučaju biti uz svoj narod, a Srbi će braniti svoja ognjišta – rekao je Vučić i podsjetio na činjenicu da je Srbija uradila sve da ne dođe do sukoba.
 
“Mir zavisi od pritiska Zapada na Prištinu”
 
Na pitanje da li vjeruje da EU i Amerika ne mogu da ubijede Kurtija, Vučić je naveo da Amerika sigurno pokušava i da ne žele sukob jer im ne odgovara, ali da ostalima ne vjeruje ništa kada je u pitanju Kosovo i Metohija, a posebno Nijemcima.
 
– Mi možemo da računamo samo na sebe. Niko nam nije stvarao državu osim nas. Uvijek smo imali one koji su mislili da mogu da nam pomognu i odmognu u zavisnosti od njihovih interesa. Srbi su se borili za svoju zemlju, za svoju slobodu. Trudimo se da imamo dobre odnose sa svim zemljama, ali ne možemo da imamo dobre odnose sa onima koji kažu bori se, izgubićeš, ali je bitno da si ostavio srce na terenu – rekao je Vučić.
 
Kako kaže, mir zavisi od pritiska zapadnih sila na Prištinu.
 
– Ne vjerujem u Kurtijev racionalnost. Odlaganje ne znači ništa, vi sa tim morate da se suočite. Nisu nam dali šansu. Mi smo spremni za razgovore, ali prosto nam nisu dali šansu – rekao je Vučić, prenosi Blic.

Blic

 

online