Nabavljeno savremeno vatrogasno vozilo za Aerodrom Sarajevo :: zoricakusmuk.info ::

Nabavljeno savremeno vatrogasno vozilo za Aerodrom Sarajevo


Uz punu finansijsku podršku Vlade Federacije BiH i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, realizovana je nabavka i isporuka vatrogasno-spasilačkog vozila za Međunarodni aerodrom Sarajevo čime se osigurava viša vatrogasna kategorija aerodroma.

Radi se o trenutno najkvalitetnijem i najmodernijem vatrogasnom vozilu za gašenje požara na avionima, koji ispunjava sve uslove propisane ICAO-om i Dokumentom 1937 za rad na aerodromima, proizvođača Rosenbauer koja je vodeća svjetska firma iz oblasti vatrogasnih vozila i opreme.

„Nabavka vozila koje važi za najbolje ocijenjeno vatrogasno-spasilačko vozilo za rad na aerodromima, dokazuje našu spremnost i opredijeljenost ka pružanju usluga najviših standarda. Ovim će se unaprijediti sposobnost brže i efikasnije reakcije aerodromske vatrogasne službe u hitnim situacijama te nivo sigurnosti u pogledu odvijanja aviooperacija na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Želimo iskazati zahvalnost Vladi FBiH i resornom ministarstvu na podršci koju nam kontinuirano pružaju“, saopšteno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Nezavisne

 

online