Sarajevo dobilo prvu tenisku dvoranu :: zoricakusmuk.info ::

Sarajevo dobilo prvu tenisku dvoranu


U Centru za edukaciju, sport i rekreciju „Safet Zajko, izgrađena je prva teniska dvorana u Sarajevu.

Projekat je realiziran u saradnji opštine Novi Grad Sarajevo i Teniskog kluba „Gem“ i predstavlja značajan iskorak u stvaranju uslova za profesionalni tenis, za trening svih uzrasta i odigravenje mečeva.

Teniska dvorana prostire se na 2.500 metara kvadratni i ima četiri teniska terena sa zemljanom podlogom, od kojih su dva za profesionalne mečeve i dva pomoćna terena za razvoj teniske škole. Dvorana ima grijanje, adekvatne svlačionice kao i manje tribine, za sva četiri terena, uz mogućnost postavljanja montažnih tribina prilikom odigravanja značajnijih mečeva.

Izgradnjom teniske dvorane osigurani su uslovi za održavanje treninga i mečeva i u toku zimskih mjesecima i olakšani uslovi treniranja brojnim zaljubljenicima tenisa.

„Ranije smo imali jako teške uslove za treninge, jer su to bile dvorane koje nisu adaptirane, odnosno dvorane koje nemaju podlogu za tenis ili se treniralo u hladnim balonima. Mi smo sada dobili evropske uslove sa ovom dvoranom i možemo da kažemo da naša djeca iz opštine Novi Grad, kao i grada Sarajeva imaju dobre uslove, odnosno evropske uslove i da se razvijaju u profesionalne tenisere. Nadamo se da će iz ove dvorane izaći jednom profesionalni teniseri“, ističe direktor direktor Teniskog kluba „Gem“ Aljoša Delić.

Nezavisne

 

online