Uručeni zlatnici za bebe rođene 9. januara u Istočnom Sarajevu, Gradišci, Foči i Zvorniku :: zoricakusmuk.info ::

Uručeni zlatnici za bebe rođene 9. januara u Istočnom Sarajevu, Gradišci, Foči i Zvorniku


Zlatnici kojima je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik darovao sve bebe rođene u Srpskoj na Dan Republike Srpske - 9. januara, danas su uručeni u bolnici u Istočnom Sarajevu, Gradišci, Foči i Zvorniku.

Istočnom Sarajevu zlatnike za tri bebe rođene u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu uručio je direktor ove ustanove Nebojša Šešlija.

- Čast mi je što u ime predsjednika Dodika imam priliku da darujem dva dječaka i djevojčicu koji su rođeni 9. januara u našem porodilištu. Čestitam srećnim roditeljima, a bebama želim dobro zdravlje i sreću - istakao je Šešlija i zahvalio Dodiku za divan gest darivanja beba rođenih na Dan Republike Srpske, saopšteno je iz Bolnice "Srbija".

Direktor Bolnice Gradiška Rajko Dodik uručio je zlatnike za tri bebe rođene u porodilištu ove zdravstvene ustanove na Dan Republike Srpske.

Zlatnicima su darivani Ilija Radulović iz Prnjavora, te Hristina Popović i Sofija Lajić iz Gradiške, a njihove majke zahvalile su predsjedniku Dodiku za ovaj gest, kao i osoblju porodilišta. Direktor Bolnice je bebama poželio mnogo zdravlja i sreće.

Među 25 beba rođenih 9. januara, koje je predsjednik Srpske darovao zlatnikom povodom Dana Republike, je i Iris, prvorođeno dijete porodice Jelice i Ognjena Pavlovića iz Foče. Majci najmlađe Fočanke, zlatnik je uručila pomoćnik direktora Univerzitetske bolnice Foča Marija Petrović Pajkanović.

Direktor zvorničke Bolnice Ivan Popović i načelnica Odjeljenja ginekologije i akušerestva Dušica Obućina uručili su zlatnike bebama koje su 9. januara stigle na svijet u ovoj bolnici. Zlatnici su uručeni Marijani Marinković i njenoj kćerki Ivi i Lidiji Jović i njenom sinu Milenku.

​RTRS

 

online