Da li će Deichmann nastaviti da posluje u BiH? :: zoricakusmuk.info ::

Da li će Deichmann nastaviti da posluje u BiH?


Nakon što su mediji prenijeli da će Deichmann, jedan od vodećih lanaca prodavnica obuće, zatvoriti neke svoje prodavnice u matičnoj Njemačkoj, upitali smo upravu ove kompanije šta će biti sa prodavnicama u BiH.
 
"Vodeći lanac prodavnica obuće Deichmann, unatoč brojnim izazovima koje donose promjenljiva regionalna kao i svjetska kretanja, stabilno posluje na tržištu Bosne i Hercegovine, ali i Grupe u cijelosti. Naša kompanija ostaje lider na tržištu i nastavlja pružati vrhunsku uslugu svojim kupcima", rekli su za "Nezavisne novine" iz ove kompanije.
 
Dodali su da s obzirom na njihovu posvećenost kvaliteti, inovacijama i raznolikosti proizvoda, zadržavaju status najvećeg lanca prodavnica obuće u našoj zemlji. 
 
"Naša poslovna strategija fokusirana je na zadovoljenje potreba potrošača, omogućava nam da se prilagodimo promjenama u okruženju i ostanemo konkurentni na tržištu. Globalne promjene i nesigurni uvjeti na tržištima stvaraju izazove za poslovanje, ali Deichmann je uspješno implementirao strategije rizika kako bi sačuvao svoju stabilnost", kazali su iz Deichmanna.
 
Prema njihovim riječima, uprkos izazovima, nastavljaju ulagati u lokalnu ekonomiju kroz otvaranje novih poslovnica i radnih mjesta.
 
"U 2023. godini Deichmann je otvorio dvije nove poslovnice, dok i u 2024. planira otvaranje istog broja, ali i renoviranje četiri postojeće. Novi koncept prodavnica koji je razvijen u internacionalnoj saradnji i koji će sada postepeno oblikovati izgled prodavnica je revolucionaran. Moderan izgled, efekat širokog prostora, palete nježnih boja i puno prostora za sportsku obuću – svojim novim dizajnom prodavnica, kompanija Deichmann čini još jedan korak u budućnost. Trgovac obućom se dobro pozicionirao na tržištu u prethodnih deset godina i ostvario promet od 39,12 miliona KM u fiskalnoj 2022. godini. To znači povećanje prodaje od skoro 21 posto u odnosu na 2021. godinu (32,36 miliona KM)", istakli su iz kompanije.
 
Naveli su da je prvih 10 godina poslovanja na bh. tržištu pokazalo snagu kompanije, te fantastične rezultate kojim su doprinijeli vjerni kupci.
 
"Deichmann je kupcima omiljeno mjesto gdje mogu naći odličan omjer cijene i kvalitete, na koji smo uvijek vrlo fokusirani, kao i naše jasno pozicioniranje, da smo i u izazovnim vremenima atraktivni i prvi izbor našim kupcima. Kao stabilna kompanija koja u planu ima rast i razvoj poslovanja, kupcima u BiH garantujemo da će i u narednom periodu uživati u kupovini i bogatom izboru obuće za cijelu porodicu", zaključili su iz ove kompanije.

Nezavisne

 

online