Jahorina ugostila 280.000 skijaša :: zoricakusmuk.info ::

Jahorina ugostila 280.000 skijaša


Pored vrhunskog tenisa za posjetioce Srpska opena, svi zainteresovani koji su imali priliku da posjete teniski kompleks u Banjaluci, mogli su se tokom ove sedmice upoznati i sa brojnim turističkim ponudama koje nudi Republika Srpska i BiH.

Na prvom mjestu, tu je svakako Olimpijski centar Jahorina, koji su predstavili svoje potencijale na jednom od štandova u sklopu Fan sela u parku Mladen Stojanović.

Prema onome što smo uspjeli da čujemo, zimska sezona, koja još uvijek traje na olimpijskoj ljepotici, bila je pun pogodak, a iz Olimpijskog centra (OC) isto očekuju i od nastupajuće ljetnje sezone.

"Iako je zima zakasnila ove godine, mi smo imali impozantne rezultate. Na OC je bilo 280.000 skijaša i dva i po miliona prolaza, što je fantastičan rezultat", kazao je Igor Gordić, saradnik za marketing OC Jahorina.

Prema njegovim riječima, ukupan promet OC je bio 16,5 miliona KM.

"To je 75 odsto prihoda u odnosu na prošlu godinu, ali šest puta više u odnosu na baznu 2016. godinu. Veliki broj skijaša smo dočekali zahvaljujući velikom broju instalacija, kapacitetu skijališta od 33.000 skijaša na sat, ali i pažljivo odrađenim prezentacijama u predsezoni u zemljama regiona, ali smo tu uključili i Rumuniju i Mađarsku, te proširili ponudu na Veliki Britaniju, uspostavljen je čarter let na relaciji Sarajevo-London u saradnji sa agencijom Tui", pojasnio je Gordić.

Na Jahorini ne trenutno 120 dan skijanja, uslovi su i dalje sjajni za skijaše, koji će moći skijati do 1. maja.

"Što se tiče ostalih promocija koje su u toku, naši predstavnici su bili u Insbruku od 19-21. aprila na najvećem sajmu zimskog turizma gdje smo predstavili naše sadržaje i projekte, ali i SkiJu, naš magazin koji je pokrenut na inicijativu našeg direktora u okviru Open Balkan projekta, gdje bi jedna karta važila za sva skijališta", rekao je Gordić.

Pripreme za ljetnju sezonu, kažu iz OC uveliko su u toku, a sadržaji će, tvrde biti nikad bolji.

"Start ljetnje sezone je planiran za 22. jun. Mi pripremamo događaje koji su prošle godine izazvali fantastične reakcije, a to su Fashion weekend Jahorina, Umjetnička kolonija, naravno Digital hub koji se sprema za kraj ljeta", izjavio je Gordić.

Pečat ljetnje sezone je svakako trka Jahorina ultra trail.

"Najveća međunarodna trka. Ona uključuje četiri trke, ultra, maxi, midi i mini. A od ove godine imaćemo i masters trku na 150 km koja će biti 30. septembra. Jahorina ultra trail će se održati 22. jula, a ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da se prijave putem sajta jahorinatrail.com ili putem mejla", rekao je Gordić.

"Najboljih 10 ultra trkača i najboljih 5 iz maxi trke će dobiti specijalne pozivnice za masters trku, a čija je nagrada biti automobil", dodao je Gordić.

On je podsjetio da će OC imati i standardne ljetnje sadržaje.

"Tu je naravno alping od 2.5 km koji je najduži u ovom dijelu Evrope, a tu su i sky dive, off road carting, pješačke staze, adrenalinki park, a tu je i sadržaj na jezeru od 1879 metara nadmorske visine, gdje pravimo plažu i turistički vozić", zaključio je Gordić.

Nezavisne

 

online