Đoković u 2024. godini i dalje bez osvojene titule :: zoricakusmuk.info ::

Đoković u 2024. godini i dalje bez osvojene titule


Novak Đoković je i dalje tema broj jedan u teniskom svijetu. Činjenica da najbolji svjetski teniser još nije osvojio turnir u 2024. godini i da je pokazao znake ranjivosti, okupirala je medije koji i dalje ne mogu da otkriju da li je u pitanju početak kraja veličanstvene karijere.
 
Đoković više nije ultimativni šampion koji može da izdrži sve i preokrene rezultat te brzo digne nivo svoje igre, već postoje pukotine u karakteru igrača, uključujući dvostruku grešku na meč lopti protiv Janika Sinera. 
 
Novak je ove sezone odigrao samo 15 mečeva, uključujući tri na ATP kupu u januaru. Igranje manjeg broja mečeva strategija je koju je Đoković odredio kako bi pokušao da sačuva tijelo od povreda. Postoji očekivanje da bi mogao da preskoči ATP 1000 Madrid i igra Rim kao posljednji turnir prije Rolan Garosa.
 
Postojale su sugestije da je jedan od razloga zašto je Goran Ivanišević napustio Đokovićev tim bio nesporazum oko manjka turnira u tom periodu karijere i činjenica da je veoma teško držati visok ritam kad se prave preduge pauze. Čak i u pobjedama ove sezone Đoković je pokazao znakove slabosti i propustio šuteve koji su mu bili rutina tokom dominantne karijere.
 
- Uvijek je iznenađujuće, čak i uznemirujuće, vidjeti ga u ovakvom stanju. Međutim, potreban mu je ovakav intenzitet. Od početka godine nije igrao u najjačem tempu, a na šljaci je neophodno da izvučete mnogo više energije iz svojih rezervi. Razmjena poena je mnogo duža na šljaci. Novak nije na najboljem nivou, ali pobjeđuje, stiče samopouzdanje. Vidjeli smo da mu je dolazak do polufinala ponovo izmamio osmijeh i to je ipak dobar znak - rekla je Žastin Enan (41).

Glas Srpsk
e

 

online