Sastavi koji se očekuju za 171. “vječiti derbi” ovog popodneva. :: zoricakusmuk.info ::

Sastavi koji se očekuju za 171. “vječiti derbi” ovog popodneva.


Predstojeći 171. vječiti derbi mogao bi da se okarakteriše kao preloman, ključan, što se tiče Partizana i Crvene zvezde. Trenutak u kome se najljući rivali nalaze je takav, da se drugi zaključak ne može izvesti...

Crno-bijeli su u krizi, ispustili su čelo superligaškog karavana, na kome su bili maltene od starta sezone 2023/24. Imali su šest bodova prednosti do prije manje od mjesec dana, a sada zaostaju dva koraka za crveno-bijelima. 

Igor Duljaj danas neće previše eksperimentisati, pa u odnosu na prethodne utakmice samo jedno ime bi moglo da bude novo u startnoj postavi Partizana. Prema posljednjim najavama, mladi Mateja Stjepanović (19) će sa samo 113 minuta u prvenstvu dobiti šansu da zablista protiv Crvene zvezde.

Sastav Partizana za derbi:

Jovanović – Stojković, Ilić, Marković, Antić – Stjepanović, Belić – Kalulu, Natho, Zahid – Saldanja.

Na četi Baraka Bahara je sada cilj da sačuva poziciju koju zauzima. Do kraja jesenje sezone ostao je još jedan meč i to vječiti derbi, a evo i tima koji će najvjerovatnije početi današnji okršaj s Partizanom u Humskoj:

Glazer - Nedeljković, Spajić, Dragović, Rodić - Mijailović, Hvang - Bukari, Katai, Olajinka - Mijatović.

Jasno je da će Jovan Mijatović biti Zvezdin adut, ne samo u derbiju, već i u nastavku prvenstva. Sjajni mladi napadač podsjetio je na dane kada su u njegovim godinama zablistali Perica Ognjenović i Dejan Stanković, pa samim tim nekako i nagoveštava sličnu karijeru.

Ali otom-potom, najprije - vječiti derbi!

Iz priloženog se vidi i to da se Barah Bahar odlučio za spoj mladosti i iskustva - upravo onaj tim koji je donosio pobjede i rezultate u minulom periodu, a pored Mijatovića zvezdašku javnost nekako najviše raduje i startna pozicija Koste Nedeljkovića, koji je u subotu postao punoljetan.

Sportalblic.rs

 

online