Beker promijenio ploču: Đoković neće biti dominantan u 2024. :: zoricakusmuk.info ::

Beker promijenio ploču: Đoković neće biti dominantan u 2024.


Boris Beker, jedan od trenera koji su imali najveći uticaj na karijeru Novaka Đokovića, očekuje od svog bivšeg pulena još jednu uspješnu sezonu.

’’Za tenis bi bilo najbolje kada bi Novak i u 2024. imao odličnu godinu, a da mu se mladi igrači još više približe’’, – ističe legendarni njemački stručnjak u jednom podkastu u domovini.

Beker ne krije impresioniranost Đokovićevom igrom u godini na izmaku.

’’Bio je dominantan, osvojio je tri gren slem titule, igrao ono fenomenalno finale Vimbldona protiv Alkaraza za koje smatram da je najbolji meč godine. U tenisu nije uobičajeno da ga igraju 36-godišnjaci. Zaista je nevjerovatno kako Novak igra, kao da se nikada ne umori niti izgubi motivaciju’’, ističe Nijemac.

Međutim, najmlađi vimbldonski šampion u istoriji ne veruje da će Nole i naredne sezone isto dominirati kao ove.

’’Razlika između njega i ostalih će se smanjiti, ja očekujem da Đoković i dogodine osvoji jedan ili dva gren slema. Ali očekujem i da Alkaraz i ostali budu opasniji. Nadam se da će rivalitet najuspešnijeg tenisera u istoriji i ostatka teniskog svijeta potrajati još dugo, jer svi u tenisu uživaju u tome’’.

Beker kaže da ne očekuje mnogo od Nadala u Australiji.

’’Ako dobije nekoliko mečeva u Melburnu, biće dobro za njega. On će se skoncentrisati na šljaku. Igraće sigurno Monte Karlu, Barselonu, Madrid i vjerovatno Rim kako bi bio 100 odsto spreman za Rolan Garos. Njegov cilj je Kup musketara, kao i Olimpijada. A oba takmičenja se igraju u Parizu. Da bi tamo bio u formi, moraće puno da igra. Zato ga čeka mnogo mučenja u martu i aprilu, kako bi u maju stigao spreman na Garos’’.

Tanjug

 

online