Tenis više nikad neće biti isti: Sprema se revolucija :: zoricakusmuk.info ::

Tenis više nikad neće biti isti: Sprema se revolucija


Nekoliko medija među kojima su se sa najmjerodavnijim informacijama istakli "Tenis Čanel" i "Sports Ilustrejted" tvrde da bi u tenisu moglo da dođe do revolucionarnih promjena koje se tiču najvećih turnira.

Naime, sportski investitori iz Saudijske Arabije žele da ulože novac u bijeli sport, a to bi moglo da donese potpuno drugačiju organizaciju.

Investitori iz Saudijske Arabije ne kriju već neko vrijeme da žele da dovedu više elitnog tenisa u svoju zemlju i uveliko se spekuliše o tome da će se jedan masters igrati upravo kod njih.

Međutim, osim što će dobiti masters i što već imaju završni masters za mlade igrače, Arapi bi mogli da naprave i revoluciju svojim novcem.

Postoji mogućnost da sva četiri grend slema (Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon, Ju-Es opena) kao i devet mastersa odnosno turnira hiljadu serije budu izdvojeni od ATP tura.

Asocijaciji teniskih profesionalaca u tom slučaju ostali bi samo turniri 500 i 250 serije i završni masters u Torinu. Ostali, veći turniri bili bi oformljeni kao "Superliga turnira".

Iako je za ovakvu revoluciju potrebno mnogo vremena i novca (koji Arapi žele da ulože), promjene su veoma moguće i logične kada se uzme u obzir da su teniseri sve više nezadovoljni radom ATP-a.

Kritike idu od najbanalnijih pa do sve krupnijih. Visine premija, satnica mečeva, kalendar kao i promjena loptica koje su u prethodnom periodu zapravo najveći problem jer se teniseri žale da zbog teških loptica i njihovih čestih promjena imaju problema sa povredama o čemu je najčešće govorio Danil Medvedev.

Međutim, ukoliko do promjena dođe biće to mač sa dvije oštrice jer će u tom slučaju ponovo daleko više profitirati igrači koji su u prvih sto na ATP listi.

"Tenis Čanel“ piše i da bi ovakva vrsta najavljene revolucije mogla da bude i samo pritisak na ATP i VTA da prihvate novac koji se nudo iz Saudijske Arabije.

Ideja je da tih 14 turnira koji bi činili "Superligu" imaju veći uticaj nego što ima ATP.

​Tanjug

 

online