Novak Đoković primio trofej od prvog čovjeka ATP-a :: zoricakusmuk.info ::

Novak Đoković primio trofej od prvog čovjeka ATP-a


Novak Đoković je osmi put u karijeri podigao trofej namijenjen najboljem teniseru na kraju kalendarske godine, a prvi čovjek ATP Andrea Gaudenci, sa kojim Nole dugo ratuje, predao je pehar uz mnogo muke.
 
Srpski teniser Novak Đoković pobijedio je u nedjelju uveče Holgera Runea (2:1) i tako je definitivno obezbijedio prvo mjesto na ATP listi do kraja kalendarske godine. Tim povodom danas mu je Andrea Gaudenci, prvi čovjek ATP organizacije sa kojim "ratuje" već godinama zbog brojnih teniskih pitanja, dodijelio pehar namijenjen najboljem u 2023!
 
Sve se dogodilo uoči meča Alkaraza i Zvereva kada se Andrea Gaudenci namučio da Noletu osmi put dodijeli ovaj pehar, a poslije prikazanog snimka, srpskom teniseru je dozvoljeno da se obrati publici u samo minut!? Možda je to dio protokola, ali će i tenis morati da se mijenja u budućnosti pošto ovakve stvari ne smiju da budu samo protokolarne, jednostavno nedopustivo je za pehar za koji teniseri "rade" cijele sezone. 
 
"Ovo je kruna sezone, završiti godinu kao broj jedan je san i jedna od najtežih stvari u našem sportu. Bila je ovo duga godina za sve igrače, da budem u stanju da stojim ovdje, hoću da se zahvalim svom timu koji su bili sa mnom, iako ja ovdje stojim sam. Jedva čekam da proslavim sa njima. Jako sam ponosan na ovo!", kazao je Novak na jedino pitanje koje mu je bilo postavljeno tokom obraćanja na terenu.
 
Duže je pozirao sa peharom koji mu apsolutno zasluženo pripada, a s obzirom na to da je osmi put u karijeri uspio da bude prvi na kraju kalendarske godine, može se reći da je dobio još jedan argument u trci za najboljeg svih vremena. Niko nije ni blizu...

Mondo.ba

 

online