Kada možete gledati meč Đokovića i Runea :: zoricakusmuk.info ::

Kada možete gledati meč Đokovića i Runea


Najbolji teniser svijeta Novak Đoković večeras od 21 sat igra prvi meč na završnom Mastersu sezone u Torinu protiv Danca Holgera Runea.
 
Pobjedom bi Đoković osigurao i prvo mjesto na kraju godine, rekordni osmi put u svojoj karijeri.
 
Đoković je u Torinu u potrazi za sedmom titulu na završnim mastersima, ali bi i pre toga večeras mogao da ispuni svoj cilj, kako je nedavno rekao – bude prvi na svijetu na kraju godine. Za to mu je potrebna samo jedna pobjeda u Torinu.
 
Njegov prvi protivnik u Zelenoj grupi večeras je Danac Rune, osmi igrač svijeta i debitant na posljednjem turniru u sezoni, koji tradicionalno okuplja osam najboljih na svijetu. Rune ima tek 20 godina, ali je jedini iz ove grupe tenisera koji sa Đokovićem nema negativan skor. Njih dvojica su do sada igrali četiri puta, a rezultat je 2-2 u mečevima.
 
Prvi meč, na US openu prije dvije godine dobio je Đoković, potom je Rune slavio u dva navrata – u finalu Pariza prošle godine i četvrtfinalu Rima ove godine.
 
Posljednji njihov okršaj desio se prije nešto više od nedjelju dana i tada je u četvrtfinalu mastersa u Parizu slavio Novak Đoković.
 
U Zelenoj grupi, osim Đokovića i Runea su još i domaći igrač Janik Siner, četvri na ATP listi i Stefanos Cicipas, šesti na svijetu trenutno.
 
U Crvenoj grupi, koju kao drugi reket svijeta predvodi Španac Karlos Alkaraz su Danil Medvedev i Andrej Rubljov, kao i Aleksandar Zverev.
 
Cicipas i Siner igraju od 14.30 danas, 12. novembra, dok takmičenje u Crvenoj grupi počinje 13. novembra.
 
Igra svako sa svakim, a po dva najuspješnija odlaze u polufinale, koje je 18. novembra. Finalni okršaj je dan kasnije u 15 časova.

Glas Srpske

 

online