Boriši Simaniću odstranjen bubreg :: zoricakusmuk.info ::

Boriši Simaniću odstranjen bubreg


Košarkaški savez Srbije obavijestio je javnost putem društvenih mreža da je usljed komplikacija zadobijenih nakon udarca koji je pretrpio na utakmici protiv Južnog Sudana Boriši Simaniću odstranjen bubreg.

Borišu Simanića (25) je u trećem kolu Mundobasketa u samom finišu utakmice, u građenju ispod koša laktom udario igrač Južnog Sudana Nuni Omot. Srpski košarkaš je napustio teren, a po završetku utakmice je prebačen u bolnicu, nakon čega je i operisan.

Nakon što je Simanić prvi put operisan u noći između 30. i 31. avgusta, doktori su pratili postoperativni oporavak i donijeli odluku da je zbog nastanka komplikacija, nova operacija neophodna.

- Zbog pojave komplikacija na povrijeđenom bubregu nastalih u postoperativnom toku, Boriša Simanić je ponovo operisan 3. septembra. Zbog promena u vitalnosti tkiva bubrega, operativnim zahvatom je morao da bude uklonjen cijeli bubreg. Očekujemo i želimo da poslije ovog operativnog zahvata, postoperativni tok protekne uredno - rekao je ljekar reprezentacije prof. dr. Dragan Radovanović.

Simanić je najveći dio karijere proveo u Crvenoj zvezdi u koju je došao 2014. godine kao perspektivan šesnaestogodišnji igrač, ali je narednih godinu dana proveo u FMP-u iz Železnika u kojem je bio i u sezoni 2017/2018.

Za beogradske crveno-bijele igrao je do 2021. godine kada je pojačao ekipu Mege, da bi 2022. godine otišao u Španiju, u tim Saragose.

RTS


 

online