Đoković: Kad Nadal završi karijeru otići će i dio mene, on je moj najveći rival :: zoricakusmuk.info ::

Đoković: Kad Nadal završi karijeru otići će i dio mene, on je moj najveći rival


Iskreno, ne nedostaje mi u žrijebu, znam koliko je teško igrati protiv njega ovdje, ali kao igrač uvijek želite da vidite kako najpoznatiji svjetski teniseri igraju, izjavio je srpski teniser Novak Đoković o izostanku Rafaela Nadala na Rolan Garosu, prvi put poslije 2002. godine.

Nadal je 14 puta osvojio trofej u Parizu, a ove godine neće igrati zbog povrede, što je šansa za Đokovića da osvoji rekordni 23. gren slem.

- Ne volim da igram protiv njega nigdje, a kamoli ovdje. Ali, kao neko ko je dio tenisa, želim da vidim najbolje tenisere kako igraju. On je jedan od ljudi, ne samo što je stvorio istoriju na ovom turniru, on je osvojio srca mnogih zbog svoje harizme i svega što je uradio. Svi pričaju o tome koliko će moći da igra zbog povreda, ali on nastavlja, to poštujem jer znam kako je teško biti na tom nivou pored povreda - istakao je Đoković na konferenciji za medije.

Morate da nađete sebi mjeru, naravno da će nedostajati i da će se vratiti kao što je rekao, kao što je rekao da će naredna godina biti posljednja, dodao je Đoković.

- On je moj najveći rival, kada je rekao da će mu sljedeća biti posljednja sezona, kao da odlazi i dio mene sa njim. Baš zbog toga rivalstva koje još uvijek imamo, imam osjećaj da je jedan od ljudi koji su dosta uticali na mene kao igrača i moj rast, velika motivacija, da guram jedan drugog do limita. Da, zapitam se i za svoju karijeru i koliko ću ja igrati. Ne želim ništa da objavim, samo sam malo emotivan zbog toga što govorim - rekao je Đoković uz osmijeh.

Srpski teniser na teren izlazi u ponedjeljak, a prvi rival mu je Amerikanac Aleksandar Kovačević.

- Osjećam se dobro. Nemam nikakvih fizičkih problema. Imam dobro mišljenje o Kovačeviću, fin momak, veoma talentovan. Nije igrao mnogo na šljaci dok je odrastao u SAD, ali neću ga potcijeniti - poručio je Đoković i priznao da ga obaranje rekorda dodatno motiviše.

Agencije


 

online