Komentator beogradske TV Arena Sport Mladen Stojanović iz Bijeljine dobio užasne prijetnje od navijača Hrvatske reprezentacije :: zoricakusmuk.info ::

Komentator beogradske TV Arena Sport Mladen Stojanović iz Bijeljine dobio užasne prijetnje od navijača Hrvatske reprezentacije


U toku je 22. Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje se bliži kraju. Navijači širom svijeta su stigli u Katar i podržavaju svoje reprezentacije. 

Međutim većina to radi iz svojih fotelja, uz pivo i grickalice prateći utakmice na malim ekranima. Radost i tuga su očekivana raspoloženja, međutim ponekad stvari odu suviše daleko. U to se uvjerio naš sugrađanin Mladen Stojanović koji već 12 godina komentariše utakmice na najjačoj regionalnoj sportskoj televiziji Arena Sport iz Beograda. 

Stojanović koji je prošle godine dobio nagradu za najboljeg sportskog novinara Republike Srpske u izboru "Glasa Srpske" je putem aplikacije Instagram ispod svojih objava na ličnom profilu dobio užasne prijetnje koje lede krv u žilama od strane navijača Hrvatske reprezentacije. Osoba koja se predstavlja pod pseudonimom tata.noci4 poslao je dvije poruke u komentarima sljedeće sadržine.

"Dođi u Mostar četo još jednom. Samo ću tebe tražiti pa ću ti grkljan izvaditi da ne vrištiš kad Hrvatska primi gol.
 
U drugoj poruci koja je ispisana u komentaru ispod fotografije Stojanovića i Zdravka Mamića stoji sljedeće.

"Drugi put kad u Mostar dođeš nećeš se živ vratiti. Četniku, jebem ti mrtvu majku incestu."

Stojanovića smo željeli kontaktirati kako bi prokomentarisao brojne natpise hrvatskih portala koji ga kritikuju zbog (kako oni tvrde) navijanja protiv Hrvatske reprezentacije tokom Mundijala. S obzirom da se nije javljao na telefon, obišli smo njegov faceboock i Instagram profil i zatekli ove užasne prijetnje. Inače saznajemo da je Mladen Stojanović tokom Mundijala u Kataru komentarisao 6 utakmica, uključujući sve četiri koje je igrala Hrvatska reprezentacija.

Do Stojanovića ćemo svakako probati ponovo da dođemo i dobijemo eventualnu izjavu. Međutim postavljamo pitanje, da li je možda red da se oglasi Udruženje novinara Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, državne institucije Republike Srpske i Tužilaštvo i stanu u zaštitu čovjeka koji je u dugoj karijeri sportskog komentatora oduševljavao gledaoce svojim komentarima i zbog čega je često nagrađivan. 

Ili će novinari ponovo ostati na vjetrometini, nezaštićeni od bilo koga.

 

online